Utbildningar
Vi erbjuder förarutbildningar, säkerhetsrådgivarutbildning & företagsanpassad utbildning
Säkerställ kompetens
YKB - Yrkeskompetensbevis
Att utföra godstransporter är ett arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför finns det lagar och förordningar för de krav som ställs.
Lagen innehåller bland annat krav på återkommande fortbildning, så kallad YKB-utbildning. Fortutbildningen ska förnyas var 5:e år. Fortbildningen omfattar minst 35 timmar och delas upp i 5 delkurser om vardera 7 timmar.
Delkurs 4: Ergonomi och hälsa
Delkurs 1: Sparsam Körning
Delkurs 2: Godstransporter
säker arbetsplats
Trafikverkets utbildningar
Alla som utför arbeten på vägen ska beroende på sina arbetsuppgifter ha rätt kompetens eller utbildning.
Steg 1 är en grundläggande utbildning som omfattar förståelse för Trafikverkets säkerhetskrav, hur en säker vägarbetsplats utformas med trafik- och skyddsanordningar samt hur väghållningsarbete från fordon ska ske på ett trafiksäkert sätt. Denna utbildning motsvarar tidigare Arbete på väg Nivå 1+2 som fortfarande kravställs av många kommunala väghållare.
Utmärkningsansvarig Steg 2.2
ADR utbildning
Syftet med utbildningen är att göra dig medveten om de risker som kan uppstå och ge dig kunskap om vilka regler som gäller för att förebygga olyckor. Om en olycka ändå inträffar ska du veta vilka åtgärder som ska vidtas för att minimera skador på liv, hälsa, miljö eller egendom.
Bestämmelser om utbildning finns både för transport av farligt gods på väg och järnväg, det vill säga i såväl föreskrifterna ADR-S som RID-S. Utbildningsformerna brukar benämnas förarutbildning respektive 1.3-utbildning.